Provozovna
Mitrovická 315
724 00 Ostrava – Stará Bělá

Servisní poradce
+420 739 330 112
Po – Pá 7:00 – 17:00

Klimatizace



Ke správné funkci je nezbytný pravidelný odborný servis celé klimatizační soustavy, který se skládá z několika operací:

1. Kontrola a doplnění chladícího média a mazacího oleje

Kontrola chladiva (R134a i R1234YF) by se měl provádět každý rok až tři roky. Únik plynu neznamená jen nižší účinnost klimatizace (méně chladí), ale může zapříčinit i nefunkčnost klimatizace (kompresor nesepne, nebo se přehřeje). Nutné je i kontrolovat množství a viskozitu mazacího oleje, jehož funkce není jen mazání celého systému, ale působí i jako těsnící element. Je doporučováno klimatizaci zapnout i v zimě (alespoň 1x za dva týdny).

2. Kontrola popř. výměna kabinového (pylového) filtru

Kabinový filtr má za úkol zachycovat veškeré nečistoty, které jsou součástí vzduchu proudícího do kabiny vozidla. Když je filtr zanesený, tak vpouští do kabiny nejen prachové částečky, ale i alergeny, bakterie a plísně.

3. Dezinfekce klimatizační soustavy a odstranění zápachu

Jedna z nejrozšířenějších a nejmodernějších metod je dezinfekce ozonem. Tato metoda pročistí nejen vzduchové vedení, ale i výparník, kde se nachází nejvíce mikroorganismů. Máte pak jistotu, že spolu s výměnou kabinového (pylového) filtru dýcháte čistý vzduch. Při jízdě pak zmizí podráždění očí a dýchacího ústrojí, bolesti hlavy, únava, kašel, nepříjemný zápach, bakteriální infekce a alergické reakce.



Celý tento proces trvá přibližně 90 minut. Chraňte své zdraví a zdraví svých blízkých a nedýchejte mikroorganismy a plísně. Nejsou vidět, ale dokáží potrápit a vyvolat alergie.

Rezervace termínů

Online rezervace




Články blogu

Zobrazit blog


© 2024 Vávra autoservis, pneuservis | Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací zde.
Webstránky od JG-Media.eu
Přejít k navigační liště